Masterdruck Nyomda Marosvásárhely - design - minta › Infó - Mit kell tudni...

SzolgáltatásokInfóPortfólióTermékekKapcsolat

Üzenőcetlik kartontartóbanKolok design - ékszerek

Mit kell tudnunk egy nyomdai munkálat megrendelésekor?

A példányszámot – az offszet-tehnológia alkalmazása bizonyos minimális példányszám fölött gazdaságos. Ez a minimális példányszám termékenként változik. Például plákátok, könyvek, katalógusok esetén 100 – 200 darab, címkék, képeslapok esetén 1000-5000 darab.
A színek számát– A színek száma nagyban befolyásolja a termelési költségeket; több szín esetében magasabb a termék ára. Színes (polikrómia) nyomtatáskor általában négy alapszínt használunk.
A termék méretét–végméret, szélesség és hosszúság.Standard méretek választásával optimális költségek érhetőek el.
Az oldalszámot – folyóiratok, katalógusok, könyvek esetében. Ajánlatos figyelembe venni, hogy hány oldal fér fel egy nyomdai ívre az adott méretből, és úgy határozni meg az oldalszámot, hogy az ívek maximálisan ki legyenek használva.
A felületkezelést – folyóiratok, katalógusok, könyvek esetében a borítót ajánlatos lakkozni vagy fóliázni. Más felületnemesítő eljárások- dombornyomás, részleges lakkozás-növelik a termék esztétikai értékét. A felületkezelési eljárások egyben védelmi és esztétikai szerepet játszanak.
A szerkesztést és képfeldolgozást – lehetőleg a nyomdai előkészítés terén járatos személy végezze, célprogramok segítségével. Egy nem megfelelően előkészített anyag kijavítása költség-, tehát áremelkedéshez vezet.

Ajánlott számítógépes programok

A nyomdai előkészítéshez jelenleg a legmegfelelőbb programcsomag az ADOBE CREATIV SUITE

  • Adobe Photoshop - képfeldolgozás
  • Adobe Illustrator - vektorgrafikához
  • Adobe Indesign- oldalak előkészítéséhez, tördeléshez
  • Adobe Acrobat Distiler és Reader – PS és PDF állományok olvasásához és kezeléséhez.
Ha a szerkesztés más programban készült (CorelDraw, PageMaker stb.), az esetleges hibák elkerülése érdekében az anyagot "PDF for print" vagy "Post script" formátumba érdemes átalakítani.
A Microsoft Office programcsomag nem alkalmas nyomdai előkészítésre!

RO 540342 Marosvásárhely, Laposnya u. 6C - RO 540342 Tg-Mureș, str. Lapușna nr. 6C - tel/fax: +40 265 262.359, 267.884 - email: masterdruck@masterdruck.ro